MOCPA

Меморијален натпревар во ориентација Пеце Атанасоски

Меморијален натпревар во ориентација Пеце Атанасоски

MOCPA

MOCPA е прилично нов повеќедневен настан за ориентација кој е во постојан подем. Го претставува Прилеп и околината како нова и уникатна дестинација за многу ориентирци од целиот свет. Квалитетните мапи и добро планираните патеки им обезбедуваат незаборавно искуство на натпреварувачите. Исто така е голем промотор на ориентацијата во земјата и ги едуцира луѓето за важноста на здравите навики: да се биде во природа и да се биде активен!

MOCPA 2023

MOCPA 2023

Билтен

Mocpa 2023

Стартни листи

mocpa 2023

Резултати

Ден 1

Ден 2

Ден 3

Вкупни резултати

memorial Orienteering Championship Pece Atanasoski

MOCPA Photos 2023