12 часа на Селечка

12-hour run или 12 часовно трчање е предизвикот кој го реализираше Марио Котески. 12 часовното трчање претставува форма на ултрамаратон каде што целта е да се поминат што повеќе километри и/или да се искачи што поголема висинска разлика во тек од 12 часа. Предизвикот најчесто се реализира со поминување на една иста зададена патека, повеќе пати. За конкретниот предизвик, патеката […]