12 часа на Селечка

12-hour run или 12 часовно трчање е предизвикот кој го реализираше Марио Котески. 12 часовното трчање претставува форма на ултрамаратон каде што целта е да се поминат што повеќе километри и/или да се искачи што поголема висинска разлика во тек од 12 часа. Предизвикот најчесто се реализира со поминување на една иста зададена патека, повеќе пати. За конкретниот предизвик, патеката […]

MOCPA 2020 !! CANCELLED !!

!! CANCELLED !! Unfortunately we have to announce that MOCPA 2020 is cancelled due to the Covid-19 outbreak. Just as in most parts of Europe, the situation in Macedonia is still getting worse every single day and we are forced to cancel the event. Since we do not know when this will be under control, […]